Posts tagged Závada Péter

Néma gyerek Verses örömzenélés a JAK szervezésében. Az Ünnepi Könyvhét ünnepnapján.

Néma gyerek

Verses örömzenélés a JAK szervezésében. Az Ünnepi Könyvhét ünnepnapján.

Závada Péter verseskötete a Könyvfesztiválon, a Margó keretein belül. Ahol megszakad….

Lírán innen, rappen túl: rímekbe halmozott pillanatok Závada Péter tollából

Lehet valaki a híres Závada Pál fiaként híres költő? Ez a kérdés egyszerre egyszerű és mégis nagyon bonyolult. Épp olyan, mint Závada Péter versei, amelyek kötetbe foglalva a Könyvfesztiválra jelentek meg.

Závada Péter kedden a Toldiban - A buli

Megjelent a Könyves magazin harmadik száma, amelyben vannak skandináv írók, mélyinterjú (és egy ijesztően jó fotó) Krasznahorkai Lászlóval, nagy leleplező cikk az álneves írókról, megtudjuk, hol dolgozik Grecsó Krisztián és, hogy milyen költő Závada Péter.

Bár a Könyves már két hete megtalálható szerte a városban, április 24-én este biztosan megszerezheti, aki esetleg lemaradt volna róla.

Vendég:  Grecsó Krisztiánnal és Závada Péterrel. Zenéről a Belle Belle gondoskodik.  

Találkozunk kedden a Toldiban!

Részletek itt.

Závada Péter első verseskötete: Ahol megszakad

Ahol megszakad címmel a XIX. Nemzetközi Könyvfesztiválra időzítve jelentette meg első verseskötetét Závada Péter, aki 2009 óta publikál különböző irodalmi folyóiratokban, bár eddig elsősorban az Akkezdet Phiai hip-hop formáció rappereként volt ismert - írja a kultura.hu. Závada Péter kötete páratlan siker: a megjelenését követő egy héten belül több mint ezer példány fogyott belőle, bemutatóját pedig meg kellett ismételni.

Ahol az ártatlanság megszakad

Az est házigazdája a könyv szerkesztője, Simon Márton költő volt. A kötet és a szerzőről szóló kötetlen beszélgetés után Závada, Simon és Süveg Márk felolvasott a versekből, miközben az Amoeba Trio (Boros Levente, Sabák Péter, Sági Viktor) zenélt.

Hétvégén ismét a szépíróké a PIM

A 2000-es évek első évtizede a gyerekirodalomé volt. Valóban „mindenki” gyerekkönyvet írt? Hol tart a felnövő gyerekirodalom? Hogyan mesél író, költő, kritikus, amikor épp nem szépíró? Rendhagyó beszélgetések, szerepcserés zenélés, kiállítás, filmvetítés, illusztrációs játék, színház és fesztiválhangulat várja az érdeklődőket. Szombat este pedig Kisszínes duó és az Akkezdet Phiaikoncert, Kemény Lilivel és Závada Péterrel.

Závada Péter verse az azonos című kötetből. (Design: Miss Margrin.)

Závada Péter verse az azonos című kötetből. (Design: Miss Margrin.)

Závada Péter első kötetének könyvelőzetese! Kötetbemutató április 11-én este 7-kor a Toldi moziban! Ahol megszakad…a helyszínen pedig levásárolhatod a belépőd árát:)

Egy részlet Závada Péter Ahol megszakad című kötetéből. A könyvet itt rendelheted meg és itt dedikáltathatod! Ha nem akarod előre megvenni, a könyvbemutató helyszínén is hozzájuthatsz.

Zenés könyvbemutató

Závada Péter első kötetének könyvbemutatója április 11-én este 7-kor a Toldi moziban!
Program

19:00-20:00 Könyvbemutató és beszélgetés. Vezeti: Simon Márton költő. 20:00-21:00 zenés versfelolvasás az Amoeba Trio kíséretével.

Belépő: 500 Ft

Aki biztosra szeretne menni, jelezze részvételi szándékát az info@libri-kiado.hu e-mail címen! Köszönjük!